MaxiCMS stuurt u automatisch een bericht als uw mailbox vol begint te raken. Zo heeft u nog voldoende tijd om maatregelen te nemen. Er staan hieronder verschillende oorzaken waarom uw mailbox vol kan raken.

IMAP of Webmail

Het is belangrijk dat u uw e-mail via POP3 ophaalt. Dit zorgt er namelijk voor dat de berichten in uw mailbox op de server worden verwijderd, zodra u deze berichten heeft gedownload op uw computer. Als u alleen uw e-mail leest via IMAP of via de webmail, worden de berichten nooit verwijderd van de server. Dit kan betekenen dat uw mailbox volraakt. Daarom is het verstandig uw e-mail op te halen via POP3.

Bewaartermijn

Staat uw e-mailprogramma netjes ingesteld op POP3 en heeft u toch problemen? Dan kan het zijn dat uw mailprogramma de e-mails op de server niet (tijdig) verwijdert. Bij de instellingen van uw account in uw mailprogramma (Outlook, Windows Live Mail etc) kunt u aangeven hoe lang de berichten op de server moeten worden bewaard. Soms is het verwijderen van berichten na x dagen op de server niet ingeschakeld. Dit kunt u dan het beste inschakelen en bijvoorbeeld kiezen voor een termijn van 7 dagen.

Grote bijlagen

Als u bovenstaande zaken hebt gecontroleerd en goed staat ingesteld, kan het zijn dat u afgelopen periode veel zeer grote bijlagen hebt verstuurd of ontvangen. Dit kan er ook voor zorgen dat de ruimte volraakt. Als dit eenmalig voorkomt, kunt u inloggen op de webmail (zie instructies onderaan dit artikel) en de betreffende grote mailtjes verwijderen. Daarna dient u ook de prullenbak te legen in de webmail. Als dit vaker voorkomt, kunnen wij uw mailbox vergroten of u kunt zelf de bewaartermijn (zie hierboven) verkleinen.