Inleiding

Dit artikel geeft een korte introductie in MaxiCMS zodat je snel aan de slag kan.

Inloggen

Inloggen gaat als volgt:

1. Ga naar de website die je wil bewerken
  2. Druk op de toetscombinatie Ctrl + Z
    of tik achter de website URL /admin, bv www.mijnwebsite.nl/admin
  3. Geef gebruikersnaam en wachtwoord

Als je bent ingelogd

Als je bent ingelogd, kom je weer gewoon op de website. Je zal wat knoppen zien waarmee je direct wat zaken kan wijzigen.
Helemaal bovenaan zie je een zwarte menubalk. Als je daarin aan de linkerkant op een menu-item klikt, dan zullen de menu-items wijzigen. Bijvoorbeeld, als je klikt op "Naar beheer gedeelte" dan komt het menu-item "Naar de website" beschikbaar.

Pagina bewerken

Op een pagina zie je de knop "Pagina bewerken". Klik daarop om de inhoud van de pagina te wijzigen. Je komt nu in de "Editor" terecht. Voor uitleg van de Editor, verwijzen we naar het artikel daarover.
Als je een code ziet zoals bijvoorbeeld {module:"PhotoAlbum",album_id:"114"}, dan laat je die normaal gesproken staan. Als je deze code weghaalt, verdwijnt namelijk (in dit voorbeeld) het Fotoalbum.

Pagina toevoegen

1. Kies bovenaan "Naar beheer gedeelte".
  2. Kies (zo nodig) in het verticale menu "Pagina's" en klik rechts op de knop "Pagina toevoegen".
  3. Geef de naam van de pagina, bijvoorbeeld: Referenties
    De overige items spreken voor zich.
  4. Klik op de knop Toevoegen.
    Je komt nu in de Editor om tekst en eventuele afbeeldingen op de pagina te zetten.

Menu aanpassen

Je kan het menu aanpassen door te klikken op "Menu aanpassen" of je klikt (als je in het Beheer gedeelte zit) in het verticale menu op "Menu".
Je ziet nu de menu-items. Je kan deze verslepen en daarmee de volgorde op de website wijzigen. Als je een item naar rechts, onder een ander item sleept, dan wordt het een submenu-item.