Pagina's

Dit hoofdstuk beschrijft hoe je webpagina’s kan wijzigen. Hierbij kan je denken aan:

• De pagina inhoud (ook foto’s).
  • Mag de pagina getoond worden?
  • De pagina met een wachtwoord beveiligen.
  • Zaken die voor zoekmachines van belang zijn.
Zodra je op MaxiCMS bent ingelogd, kan je direct de pagina bewerken die op je scherm staat. Dat kan door op de knop "Pagina bewerken" te klikken. Als je een andere pagina wilt bewerken, klik dan op "Naar beheer gedeelte". In dat geval klik je links in het menu op Pagina’s. Je ziet dan een overzicht van alle pagina’s die je mag bewerken. Om een pagina te bewerken, klik je op "bewerk".
Sommige pagina's mag je ook verwijderen. Om een pagina te verwijderen, klik je op "verwijder".

Een pagina bewerken

Van een pagina kan een aantal zaken worden bewerkt:

• Inhoud van een pagina
    • bv. de tekst die een bezoeker kan lezen
  • Eigenschappen van de pagina,zoals
    • Wel of niet in het menu tonen
    • De beveiliging. Moet de bezoeker wel of niet een gebruikersnaam en wachtwoord ingeven voordat de pagina zichtbaar wordt.
    • Publiceren. Je kan aangeven of (en ja zo, wanneer) een pagina zichtbaar mag zijn.
  • Zoekmachine optimalisatie
    • Titel en omschrijving (van belang om goed door zoekmachines gevonden te worden)
Helemaal bovenaan (onder de kop "Pagina bewerken") kan je aangeven welke van deze drie je wilt bewerken.

Het gebruik van Modules

Als je ook modules binnen MaxiCMS beschikbaar hebt (bv het fotoalbum) dan kan je zo'n module op een pagina invoegen.
Boven het tekstgedeelte zie je een knop "modules". Als je daar op klikt, kan je de gewenste module invoegen. Er komt dan in het tekstgedeelte een code te staan, bv {module:"PhotoAlbum",album_id:"3"}

Deze code zorgt ervoor dat op díe plek in de pagina het betreffende fotoalbum wordt getoond.

Een plaatje invoegen

Klikeerst in de tekst op de plaats waar de afbeelding moet komen!

1. Klik op de knop “Afbeelding invoegen / bewerken”; er verschijnt een nieuwe venster.
  2. Klik op het icoontje achter ‘Bron:’ . Er verschijnt weer een nieuw venster.
    1. Een plaatje invoegen dat al op de internet-server staat
      1. Selecteer de afbeelding je je wil plaatsen.
    2. Een nieuw plaatje invoegen

1. Klik op de knop "Upload" en selecteer de juiste afbeelding. Deze wordt nu op de internet-server gezet.
  3. Geef aan hoe je het plaatje getoond wil hebben. "Popup" betekent dat je bezoeker erop kan klikken om een grote versie van de afbeelding te zien. Die komt dan in een popup venster

Een bestand als download aanbieden

1. Tik de tekst waarop men moet klikken om te downloaden en selecteer deze tekst.
  2. Klik op de knop "Hyperlink invoegen / bewerken".
  3. Klik op het icoontje achter ‘Url:’ . Er verschijnt weer een nieuw venster.
  4. Selecteer het juiste bestand en klik op Oke
  5. Selecteer achter "Doel" op "Nieuw venster" en klik op Oké.